Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Калсическа Сельодка по шубой

Калсическа Сельодка по шубой

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Калсическа Сельодка по шубой
Снимка: Juliya
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Класическата Сельодка под шуба е класическо мезе за водка през зимните месеци - уникална празнична салата"

Необходими продукти

  • сельодка - 200 г (осолено филе от херинга)
  • картофи - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червено цвекло - 2 - 3 бр.
  • майонеза - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете цвеклото, картофите, морковите и яйцата.

Охладете и обелете зеленчуците.

Обелете яйцата и отделете белтъци от жълтъци.

Настържете по отделно на едро ренде картофите, морковите и белтъците.

На средно ренде настържете цвеклото и жълтъците.

Нарежете херингата на малки парченца, а лука на ситно.

За да подредите вкусната домашна Сельодка в чиния за сервиране сложете слой картофи и поръсете с майонеза, след това сложете лука, херинга и поръсете с майонеза.

Продължете с моркови, майонеза, белтъци, майонеза и жълтъци.

Завършете със слой цвекло и украсете с майонеза Сельодката под шубой.

Приберете Класическата Сельодка под шуба в хладилника за 2 часа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: