Орехова торта с яйчен крем

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k7912
Орехова торта с яйчен крем
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 5
12/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Орехова торта с яйчен крем - ядеш и ревеш, защото не можеш да спреш да си хапваш"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • орехи - 10 с.л.
  • За крема
  • жълтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • масло - 120 г
  • За декорация
  • шоколад - 100 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Добавете брашното (пресято), содата и разбъркайте внимателно с шпатулата.

Добавете орехите и отново разбъркайте внимателно, за да не слегнат белтъците. Сипете тази смес в тава за печене 20 см. и изпечете на 180 градуса до готовност.

Затоплете жълтъците с пудрата захар на водна баня като бъркате непрекъснато. Когато сместа започне да се сгъстява, смъкнете от котлона и оставете да изстине.

Разбийте маслото (размекнато на стайна температура) с миксер и към него постепенно добавяйте жълтъчната смес.

Оставете настрани и се заеме с разрязванр на блатовете (те могат да са 2 или 3, в моя случай разрязах на 2 блата) и между тях разнесох готовия яйчен крем.

На най-горния блат разтопих 100 г шоколад на водна баня, който оставих да изстине и залях.

Приберете ореховата торта за 30 минути в хладилник, след което е готова за консумация.

Страхотна орехова торта с яйчен крем!

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: