Начин на приготвяне
Орехова торта с меден крем за радост на цялото семейство.
Брашното се пресява и се смесва с маслото. Добавят се жълтъкът, водата и захарта. Омесва се тесто и се изсипва във форма за торта или дълбока, намазана с мазнина тава.
Отгоре се покрива с хартия за печене, слагат се 10-15 бобени зърна за тежест и се изпича в умерена фурна. Малко преди края на печенето се махат хартията и бобените зърна.
Приготвя се меден крем, като се смесват захарта, половината от сметаната и маслото. Добавят се медът и едно по едно яйцата. Разбива се добре и се изсипва във формата, върху изпечения блат за торта.
Поръсва се с нарязаните на едро орехи и се изпича първо на умерена, а после на слаба фурна.
Готовата торта се гарнира с останалата сметана, разбита със захар.
Рецептата за орехова торта е изпълнена!