Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на крокана.
Разтопете захарта с маслото на котлон и разстелете получения карамел в тавичка. Счукайте го след това в хаванче.
Продължете с приготвянето на блатовете за тортата. Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем и добавете предварително пресятото брашно с какаото. Разбийте сместа до гладка консистенция.
Добавете орехите и разбъркайте със силиконова шпатула.
Разделете сместа в две тави и печете блатовете върху хартия за печене до готовност във форма с падащо дъно. Оставете ги след това да изстинат.
Разбийте маскарпонето заедно със захарта и добавете сметаната и крема сиренето.
Започнете да редите ореховата торта - сложете във форма за торта първия блат и го сиропирайте с предварително приготвен захарен сироп от захар и вода.
Намажете го с крема и поръсете с крокана.
Продължете я в същия ред до изчерпване на количествата - завършете я с поръска от орехи и крокан.
Вълшебната орехова торта е страхотен десерт.