Начин на приготвяне
Първо сложете ринга на форма за торта върху подходящ поднос. Важно е да се уверите, че размерът на блатовете е същия като на затворения ринг. Ако все пак има разлика, изрежете блатовете по края.
Пригответе крема за тортата. За целта загрейте 800 мл от подсладеното със захарта мляко и изсипете нишестето, което сте разтворили в останалите 200 мл мляко.
След като кипне, разбийте добре с тел. Сложете единия блат на дъното, полейте с 1/3 от млечния крем.
Поръсете с 1/3 от смлените орехи. Сложете втория блат, полейте с крем и поръсете с ядки.
Процедирайте така до изчерпване на блатовете, като накрая завършите с орехови ядки.
Охладете ореховата торта няколко часа.
След това леко прокарайте нож по вътрешния ръб на тортата.
Любимата домашна орехова торта е готова.