Орехова торта с крем

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Орехова торта с крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10
"Обираме овациите ви с прекрасната орехова торта с крем"

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 200 г
  • орехи - 80 г смлени
  • брашно - 140 г
  • вода - 3 с.л.
  • ванилена захар - 3 с.л.
  • масло - за намазване
  • КРЕМ
  • масло - 250 г
  • яйца - 1 жълтък
  • прясно мляко - 250 г
  • ванилена есенция - 20 г
  • пудра захар - 250 г
  • какао - 3 с.л.
  • ванилена захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата: Разбийте 5-те жълтъка с половината от захарта, след малко прибавете врящата вода и продължете да разбивате, докато сместа се сгъсти.

Разбийте белтъците на сняг, добавете останалата захар и бийте до получаване на твърд сняг. Прибавете постепенно белтъците към жълтъците едновременно с пресятото брашно, орехите и ванилената захар. Разстелете тестото в по-голяма тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете в умерена фурна.Нарежете изстиналия блат на два или три кръга.

Приготвяне на крема: В част от млякото изсипете есенцията и какаото. Сварете останалото млякото. Снемете крема от огъня и бъркайте докато поизстине и на тънка струйка добавете млякото с какао и есенция . Прибавете захарта, на части маслото, жълтъка, върнете на котлона, загрявайте на слаб огън и бийте до получаване на лек крем.

Слепете кръговете с получения крем. По желание украсете с орехи.

Рейтинг

4.3
56
44
32
20
10
Дай твоята оценка: