Начин на приготвяне
Приготвяне на блата: Разбийте 5-те жълтъка с половината от захарта, след малко прибавете врящата вода и продължете да разбивате, докато сместа се сгъсти.
Разбийте белтъците на сняг, добавете останалата захар и бийте до получаване на твърд сняг. Прибавете постепенно белтъците към жълтъците едновременно с пресятото брашно, орехите и ванилената захар. Разстелете тестото в по-голяма тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете в умерена фурна.Нарежете изстиналия блат на два или три кръга.
Приготвяне на крема: В част от млякото изсипете есенцията и какаото. Сварете останалото млякото. Снемете крема от огъня и бъркайте докато поизстине и на тънка струйка добавете млякото с какао и есенция . Прибавете захарта, на части маслото, жълтъка, върнете на котлона, загрявайте на слаб огън и бийте до получаване на лек крем.
Слепете кръговете с получения крем. По желание украсете с орехи.