Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с яйчен крем и плодове

Торта с яйчен крем и плодове

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Торта с яйчен крем и плодове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Колкото и да се лишаваме, само като видим тази торта веднага си режем няколко парчета"

Необходими продукти

  • за блата
  • яйца - 7 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 8 с.л.
  • прясно мляко - 1 л
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • масло - 1/2 пакетче
  • за украсата
  • плодове
  • ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбитите яйца се смесват с пресятото брашно и останалите продукти за блата. Всичко се разбърква, като целта е да се получи тесто за кекс. Сместа се изсипва в намазнена форма за торта и се пече на 200 градуса до готовност.

След това се вади и се оставя да изстине. През това време се приготвя кремът. Яйцата се разбиват с маслото. Смесват се с брашното и захарта. Получената смес се добавя към прясното мляко и всичко се бърка на слаб огън, докато се получи крем.

Изстиналият блат се реже на двете части. Първата се намазва с крем, след това върху нея се поставя втората, която трябва да се покрие с останалото количество от сместа. Най-накрая сладкишът се украсява с пресните плодове или натрошени ядки и се прибира в хладилника за 7 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: