Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Домашен яйчен крем за торта

Домашен яйчен крем за торта

редакция:
Домашен яйчен крем за торта
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
"Тайната на вкусната домашна торта и в приготвянето на вкусен домашен яйчен крем за торта."

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 бр. само жълтъците
  • захар - 200 г
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват жълтъците със захарта на крем. При непрекъснато бъркане лъжица по лъжица се прибавя брашното, а след него - и ванилията.

След като се усвои брашното, на струйка се налива леко затопленото мляко.

Сместа се слага да се вари на слаб котлон, докато се сгъсти кремът.

Необходимо е през цялото време яйченият крем да се разбърква, за да не стане на бучици.

С охладения крем за торта се намазват блатовете ѝ. По желание може да се сложи и малко краве масло.

Вижте също как да си направите шоко крем за торти или опитайте този лесен сметанов крем за торти.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: