Начин на приготвяне
Пригответе бурканчетата за съхранение на течния шоколад. Измийте ги с гореща вода и добре ги подсушете. В тенджера смесете всички сухи съставки.
Разбъркайте и постепенно добавете млякото. Ако се налага, прецедете от бучките. Имайте предвид, че сместа трябва да бъде еднородна. Добавете маслото и сложете на бавен огън.
Постоянно разбърквайте, за да не останат бучки в сместа, тъй като тя се сгъстява много бързо, особено на дъното. По желание можете да добавите ядки.
Нарежете ги на ситно или ги смелете на фин прах, тогава течният шоколад ще има изискан вкус на ядки. Можете да използвате ситно нарязани сушени плодове.
Смесете добре всичко и варете до сгъстяване, без да оставяте сместа да кипи. Видите ли да се появява първото мехурче на повърхността на шоколада, махнете го от котлона.
След като махнете шоколада от огъня, го налейте в буркани. Наливайте внимателно, за да не се спука бурканът от горещата течност. След няколко часа течният шоколад ще се сгъсти.
Коментари
Ще пробвам с рецептата, написана в коментарите.
1ч.ч.вода,1ч.ч захар не пълна,1пак.масло-125г-82% масленост,5с.л.какао,250г сухо мляко.Пробвайте.
1.300 мл прясно мляко
2.300 гр. захар
3.1 пакет краве масло/125 гр./
4.5 пакета сухо мляко,мисля че бяха по 50 гр
5.100 гр какао
На слаб огън се разтопяват млякото ,захарта и маслото когато се разтопи /без да завира/ се прибавя пресятото сухо мляко и какао като се бърка непрекъснато,накрая се добавят 2бр.ванилия.така получената смес се разлива в подходящи съдове и се оставя в хладилника.
125г сухо мляко;
2 ч.ч. пудра захар;
8 с.л. какао;
250г сухо мляко;
1 ч.ч. вода.
==================
Необходими продукти:
300 гр захар
250 гр сухо мляко
125 гр масло
2 с.л. какао
1 пак. ванилия
Приготвяне:
В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва захарта и се бърка до разтопяването й.
В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му.
В дълбок съд се смесват сухото мляко (под-вкусно става с високомалсено), какаото и ванилията.
Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки.
Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява
Бурканчетата не се варят.