дали ще стане с кокосово или оризово или соево мляко, за да е веган вариант?
09.11.2019 22:29
1
1
Йозлям Кадирова
Определено това си в чисто какаово нишесте, правила съм го и със сигурност няма вкус на течен шоколад.
Ще пробвам с рецептата, написана в коментарите.
27.06.2018 17:14
2
Веселина Гатева
Това е обикновен крем какао,който няма нищо общо с течен шоколад-не аблуждавайте домакините,които го правят за първи път.
17.12.2017 12:26
7
1
Adriyana - Adi
и аз за първи път виждам брашно в подобна рецепта, трябва да се пробва
28.02.2016 16:55
6
Мартина Тракова
течния шоколад се прави от сухо мляко.
13.12.2015 15:17
26
1
Дани
Тази рецепта е за обикновено варено кремче с какао и няма нищо общо с домашния течен шоколад. А той се прави с 1 ч. чаша пудра захар, 125 гр. краве масло, 250 гр. сухо мляко, 50 гр. натурално какао на прах, 3/4 чаша хладка вода и 2 ванилии. И няма никакво варене. Единственото, което се прави на по-висока Т е разтопяването на маслото. То се разтопява, смесват се всички предвидени продукти и се бърка интензивно - препоръчително е да е с миксер, тъй като е доста трудно разтварянето на сухото мляко. Ако се бърка на ръка задължително остават наразтворени бучици. По желание могат да се добавят смлени лешници или бадеми. Нищо против предложеното кремче, но нека да назоваваме произведенията си с точните им имена и да не се подвеждаме. А и 2 ч.чаши захар? Брррр...
08.12.2013 16:59
61
3
Маша
Течен шоколад-
1ч.ч.вода,1ч.ч захар не пълна,1пак.масло-125г-82% масленост,5с.л.какао,250г сухо мляко.Пробвайте.
05.08.2013 01:42
23
1
1
мими
мисля ,че не е много трудно!!!!!!!!!!!!!!
24.12.2014 11:42
5
2
Катица Цинцева
Сега ще ви кажа точната рецепта за течен шоколад:
1.300 мл прясно мляко
2.300 гр. захар
3.1 пакет краве масло/125 гр./
4.5 пакета сухо мляко,мисля че бяха по 50 гр
5.100 гр какао
На слаб огън се разтопяват млякото ,захарта и маслото когато се разтопи /без да завира/ се прибавя пресятото сухо мляко и какао като се бърка непрекъснато,накрая се добавят 2бр.ванилия.така получената смес се разлива в подходящи съдове и се оставя в хладилника.
Моля?! Ако сложите 8 СУПЕНИ лъжици какао, то шоколада става горчив. Достатъчни са 4 лъжици!!!
08.09.2024 18:27
Нора
Колко пъти се слага сухо мляко?
16.03.2015 20:14
8
2
Валентина Печева
Това не е рецепта за течен шоколад, а за шоколадов крем
23.07.2013 00:31
7
1
Mеги
Глупости!Това не е изобщо течен шоколад.Това брашно от къде го измислихте? Аз го правя по тази рецепта и наистина става вкусен.Домашен течен шоколад:
==================
В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва захарта и се бърка до разтопяването й.
В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му.
В дълбок съд се смесват сухото мляко (под-вкусно става с високомалсено), какаото и ванилията.
Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки.
Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява
27.04.2013 08:49
12
Зорница
Направих домашен течен шоколад по посочената рецепта. Няма вкус на течен шоколад, прилича на шоколадов нишестен крем, приготвен с прясно мляко. Вкусно е, но очаквахме друго.
Бурканчетата не се варят.
19.09.2011 23:22
3
Rex
За да стане по-полезен шоколада, заменете бялата захар с кафява и прибавете повече какао - общо около 6 лъжици. Да ви е сладко.
19.09.2011 18:28
2
****
Аз мисля, че няма нужда от варене, като се има предвид, че сместа е от котлона.
Ще пробвам с рецептата, написана в коментарите.
1ч.ч.вода,1ч.ч захар не пълна,1пак.масло-125г-82% масленост,5с.л.какао,250г сухо мляко.Пробвайте.
1.300 мл прясно мляко
2.300 гр. захар
3.1 пакет краве масло/125 гр./
4.5 пакета сухо мляко,мисля че бяха по 50 гр
5.100 гр какао
На слаб огън се разтопяват млякото ,захарта и маслото когато се разтопи /без да завира/ се прибавя пресятото сухо мляко и какао като се бърка непрекъснато,накрая се добавят 2бр.ванилия.така получената смес се разлива в подходящи съдове и се оставя в хладилника.
125г сухо мляко;
2 ч.ч. пудра захар;
8 с.л. какао;
250г сухо мляко;
1 ч.ч. вода.
==================
Необходими продукти:
300 гр захар
250 гр сухо мляко
125 гр масло
2 с.л. какао
1 пак. ванилия
Приготвяне:
В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва захарта и се бърка до разтопяването й.
В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му.
В дълбок съд се смесват сухото мляко (под-вкусно става с високомалсено), какаото и ванилията.
Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки.
Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява
Бурканчетата не се варят.