Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Маслен крем с течен шоколад

Маслен крем с течен шоколад

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Маслен крем с течен шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.

Необходими продукти

  • масло - около 565 г
  • пудра захар - към 1.3 кг
  • какао - около 110 г горчиво
  • белтъци - 3 с л. сух белтък (meringue powder)
  • сол - 1 ч л
  • ликьор - 150 мл шоколадов
  • мляко - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • шоколад - 2 ч.ч. течен
  • сметана - около 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото добре и добавете към него пресятото какао със захарта на части при непрекъснато разбиване.

Добавете сухия белтък (meringue powder) и солта и продължете да разбивате за още 1 мин. Следва да добавите прясното млякото, ликьора, ванилията.

Започнете да добавяте леко разтопения и охладен течен шоколад, направен на ганаш с разбитата сметана - разтопете леко шоколада, оставете да се охлажда и през това време разбийте на пухкав сняг сметаната.

Смесете внимателно студения шоколад със сметаната и след това получения ганаш разбъркайте на части към крема.

Количествата за крема са много, защото се използва за големи торти. При нужда може да намалите количествата на половина.

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: