Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с течен шоколад и кисело мляко

Мъфини с течен шоколад и кисело мляко

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148572563226
Мъфини с течен шоколад и кисело мляко
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
18/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Веднага след вкусния ни обяд ще си хапнем още по-вкусни мъфини с течен шоколад"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • кисело мляко - 200 г
  • захар кристална - 200 г
  • олио - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр пакетче
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • ванилия - 1 бр пакетче
  • какао - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • ром - няколко капки, есенция
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме яйцата (4 бр.) в купа. Прибавяме към тях захар (200 г), ванилия (1 бр.) и разбиваме на високи обороти с миксер, докато яйцата станат пухкави и светли. В отделна купа сипваме кисело мляко (200 г) и смесваме с бакпулвер (1 пакетче) и сода за хляб (1 к.л.).

Разбъркваме хубаво и като шупне киселото мляко, прибавяме към разбитите яйца. Наливаме и олио (5 с.л.) и ръсваме щипка сол. Разбъркваме да се смесят хомогенно съставките и постепенно слагаме пресято брашно (2 ч.ч.приблизително).

Ако са по-големи яйцата, може да ръснем още брашно. Полученото кексово тесто разделяме в две купи, като към едната част тесто, прибавяме течен шоколад (3 с.л.), какао (1 с.л.) и няколко капки есенция ром.

Разбъркваме добре. Във формички за мъфини, намазани с олио, сипваме от бялата смес, а после и от сместа с какао и шоколад. Печем в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност, като проверяваме със суха клечка дали са готови нашите шоколадови мъфини.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: