Начин на приготвяне
В купа счукваме яйцата (3 бр.) и разбиваме с кристална захар (1 и 1/2 ч.ч.) с миксер, докато сместа стане пухкава и светла.
Към разбитите яйца, прибавяме ванилиите (2 бр.пакетчета) и постепенно наливаме на струйка олио (2 к.ч.) и студено прясно мляко (1 ч.ч.). Продължаваме разбиването и сипваме бакпулвер (2 ч.л.) и пресято бяло брашно (2 ч.ч.или колкото е необходимо за гъсто кейково тесто).
Насипваме с лъжица тестото във формички за кейкчета, намазани добре с олио.
Печем кейкчетата в нагрята на 170-180 градуса фурна до златисто, като проверяваме със суха клечка, дали са изпечени.
Сервираме с кафе, сок, чай или с каквато предпочитаме напитка .