Начин на приготвяне
Маслото се разтопява на бавен огън. Добавя се захарта, ванилията и медът. Сваля се от котлона, охлажда се леко и се добавят канелата, джинджифилът и кардамонът. Добавя се уискито и брашното и всичко се разбърква много добре.
В тава, постлана с хартия за печене, се капва от олиото и се размазва по хартията. Взима се с чаена лъжичка от тестото и се слага върху хартията, като с помощта на пръстите се разпределя във формата на кръгове на разстояние 7 сантиметра един от друг.
В една тава не трябва да има повече от 4 кръга, защото много се разтичат по време на печене. Пекат се 10 минути на 180 градуса. Вадят се от фурната и се охлаждат леко, без да се вадят от тавата.
Кръговете трябва да са леко втвърдени, но все още еластични. Ако станат твърди много бързо, се слагат за още 30 секунди във фурната да омекнат.
С олио се намазва точилка и около нея се увиват кръговете, за да се превърнат в пурички. След 2 минути се махат от точилката и се оставят на решетка, за да се охладят.
Същото се прави и с останалото тесто. Пуричките могат да се напълнят с крем или течен шоколад или да се сервират празни.