Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Моите сполучливи казанлъшки курабии

Моите сполучливи казанлъшки курабии

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Моите сполучливи казанлъшки курабии
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
46
"Трябва да опитате тази рецепта за казанлъшки курабийки - не е за изпускане"

Необходими продукти

  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимони - кора на 1/2
  • брашно - колкото поеме, около 1 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко и постепенно се прибавят останалите продукти - маслото може да е разтопено или размекната на стайна температура.

Замесва се средно меко тесто за курабийки.

С намалени ръце се късат от него точици, колкото голям орех и се нареждат на разстояние една от друга в леко намаслена тава или тава, предварително застлана с хартия за печене.

Намазват се всички курабии с разбито яйце, поръсват се обилно със захар (или се овалват) и се пекат в умерена фурна до готовност (около 15 минути).

Моите сполучливи казанлъшки курабии поднасям с мляко или чай.

Вкусни курабийки от едно време!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: