Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Сполучливи казанлъшки краваи

Сполучливи казанлъшки краваи

Сполучливи казанлъшки краваи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Наистина са доста сполучливи тези казанлъшки краваи, задължително ги опитайте"

Необходими продукти

  • брашно - 280 г
  • мая - 7 г прясна + 1/2 пакетче суха
  • прясно мляко - 125 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 30 мл
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното и направете кладенче. Сипете всички продукти в него и замесете тесто, което не трябва да лепне. Оставете го в купа и завийте с кърпа или стреч фолио да втаса.

Разделете тестото на топки по 20 г всяка. Разточете всяка на фитил и когато сте готови, ги групирайте по двойки.

Всяка двойка фитили се усуква и се завива на кръг, като се свързват краищата на фитилите. Така се оформят кравайчетата.

Щом се готови с всички, завийте ги с кърпа да втаса още около час.

В тиган сипете олио и след като се сгорещи, изпържете пухкавите гевречета до златисто.

Поръсете сполучливите казанлъшки краваи с пудра захар и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: