Казанлъшки курабийки

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Казанлъшки курабийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30-40
"Ето и една изпитана рецепта за прословутите казанлъшки курабийки - толкова обичани от малки и големи"

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр
  • масло - 4 с.л. разтопено краве масло
  • захар - 250 г
  • лимони - кората на един лимон
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - сода бикарбонат 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, за да стане по-пухкаво. Угасете содата в киселото мляко.

Изсипете брашното в тава или друг подходящ съд. Направете по средата кладенче и сложете щипка сол, киселото мляко със содата, 4 жълтъка и 1 цяло яйце, както и настърганата кора на лимона.

Омесете меко тесто. Оставете леко да втаса и премесете. Разточете лист с дебелина 2, 5 - 3 сантиметра и с помощта на формички си изрежете курабии и гевречета.

Намажете ги с белтък, поръсете с малко захар. Наредете ги в намазнена тавичка и печете в умерена фурна /180 градуса/ докато станат златисти на цвят.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
много са хубави
15.03.2019 15:08