Начин на приготвяне
Първо пригответе блатовете за тортата.
Разбийте с миксер яйцата, захарта, ванилията и щипка сол. Когато сместа побелее, добавете брашното и намалете миксера на най-слаба степен. Продължете разбиването, като накрая трябва да добавите и бакпулвера.
Сложете хартия за печене в голямата тава на фурна и сипете вътре сместа.
Загрейте фурната и изпечете сместа до готовност - около 12-15 минути. Охладете напълно.
С ринг за торта с диаметър 20 см изрежете два блата.
Пригответе крема. В една част от млякото разбийте пудинга заедно с ванилията, яйцата и захарта.
Затоплете другата част от млякото и го прибавете към горната смес. Сложете всичко на огъня и варете крема до кипване, като не спирате бъркането. Свалете от котлона и добавете маслото.
Сложете единия блат за тортата в ринга и сиропирайте със сместа от кафе, захар и амарето. Отгоре нанесете половината от крема и заравнете.
Следва втория блат, отново сироп, крем и цялостно измазване на тортата.
Украсете домашната торта по ваш избор - в случая са добавени шоколадови капки и кокосови стърготини.
Сочната лимонова торта с аромат на кафе е готова.