Начин на приготвяне
Първо отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците на пухкав сняг и ги оставете.
Смесете жълтъците с останалите посочени продукти за блата и ги разбийте добре. Накрая добавете белтъците и внимателно объркайте с шпатула.
Получената смес разделете на три равни части, за да изпечете три блата.
Сипете смесите в тави с диаметър 20 см (покрити с хартия за печене).
Загрейте фурната на 180 градуса. Блатовете се пекат до готовност - около 20 минути, след което се охлаждат.
Сиропирайте готовите блатове с бадемово мляко. Имайте предвид, че са много тънки - така трябва да бъдат.
Пристъпете към приготвянето на крема. Разбийте сметаната и добавете към нея лимоновия крем, маскарпонето и избрания подсладител.
Сглобете кето тортата, като редувате блат и крем.
Приберете лимоновата торта в хладилник за няколко часа, за да се напои хубаво и да стегне.
Свежата кето лимонова торта със сметана е готова.