Начин на приготвяне
Първо пригответе блата за тортата. За целта пасирайте заедно кашуто с овесените ядки. Прехвърлете сместа в купа и добавете останалите посочени продуки. Разбъркайте много добре.
Ако сместа за блата е твърде лепкава, сипете малко вода.
В тава с падащо дъно сложете хартия за печене. Разпределете сместа и я заравнете, приберете във фризер, за да стегне.
Междувременно пригответе крема за тортата. Накиснете семената чиа и желатина в две отделни малки чашки с вода и ги оставете да набъбнат.
В подходяща купа смесете останалите продукти и разбъркайте.
Разтворете набъбналия желатин на водна баня и заедно с чиата го добавете към продуктите за крема. Разбъркайте хубаво.
Извадете блата от фризера и сипете лимоновия крем отгоре. Сложете в хладилника и оставете лимоновата торта да стегне за няколко часа.
Украсете свежата торта с плодове по ваш избор.
Здравословната лимонова торта с блат от кашу е готова.