Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав кекс с прясно мляко

Пухкав кекс с прясно мляко

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
10/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Най-пухкавия кекс по изпитана бабина рецепта! Най-обикновен, но пухкав и винаги безотказен."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и постепенно добавете захарта. Прибавете млякото, олиото и всички останали продукти без какаото. Разбивайте до получаването на хомогенна смес.

В намаслена форма изсипете 1/2 от сместа. В останата част добавете какаото и разбъркайте старателно. Прибавете сместа с какаото.

Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверява се с клечка за зъби.

По желание поръсете готовия кекс с пудра захар.

Рейтинг

4.2
535
423
313
22
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана страхотен!
Благодаря!
Само така ще го правя вече!
18.03.2024 20:07
Анонимен
Анонимен
Получи се страхотен кекс.Благодаря!
10.12.2023 15:09
Анонимен
Анонимен
Винаги се получава. Правила съм го мноого пъти и винаги се получава перфектно
16.05.2023 20:14
2
Анонимен
Анонимен
Получи се, много добре
04.03.2023 15:31
Admin
Admin
Прекрасна и изпитана рецепта, правим го вече няколко път
15.10.2022 21:42
3
1
Анонимен
Анонимен
Кексът стана много хубав!
27.11.2021 18:13
2
Анонимен
Анонимен
Получи се чудесен кекс. Благодаря за рецептата.
25.07.2021 21:56
2
1
Потребител#231325
Потребител#231325
Не ми се получи. Каква е тайната. С микрер ли се тазбова. Коя съставка след коя се слага, има ли заначение.
21.01.2021 12:58
2
Анонимен
Анонимен
Истинска памукова прелест!Добавих парченца шоколад,орехи,замразени малинки!Много добра рецепта!
09.05.2019 14:41
4
Анонимен
Анонимен
Petrovamarcela да попитам слагали се ванилия понеже по рецептата не пише
22.02.2019 19:03
6
Надя Радева
Надя Радева
Идеален стана
15.02.2018 09:59
8
Oli
Oli
Az dobavih o6te lokum ot pupe6 i nay-obiknoven ot rozi, 4eren 6okolad i orehi kim smesta.
Izqde se za ima-nqma den...vie si napravete izvoda :)
20.12.2016 09:44
8
2
Григорова Надя
Григорова Надя
Много вкусен,особено с лимоновата кора и орехи.ммм
19.07.2016 16:12
10
7
Мими
Мими
Направих този кекс,като прибавих малко лимонова кора.Стана ароматен и вкусен.Благодаря за чудесната рецепта!
07.03.2016 18:29
5
3
роси
роси
Аз сащо го нсправих печрсе ще го водим как изглежда
28.04.2015 17:59
10
13
1
Покажи всички подкоментари
Диана
Диана
Страхотен кекс. Първият път спазих стриктно рецептата, но следващите пъти добавих още 1/2 ч.ч. захар. Понякога добавям малко ликьор или ромова есенция, орехи, стафиди..Досега няма провал. :-) Дори в момента се пече поредният. :-)
29.03.2015 19:04
9
4
drums
drums
unikalno stana keksa milcho drums samokov
23.03.2015 11:55
3
8
Екси
Екси
Стана хлебен и не много сладък. Май 1 чаша захар наистина е малко. За да го пооправя наръсих го с ликьор Амаретто.Следващия път ще опитам с чаша и половина захар.
11.03.2015 15:48
5
2
Вив
Вив
Правя този кекс вече 1г. Това е най-сполучливата рецепта, която някога съм правила, а готвя от дете и съм изпробвала доста. Препоръчвам я горещо! Търпи вариации на различни добавки - орехи, стафиди,парченца шоколад или локум, резенчета ябълки. Най-често правя кекса само с ванилия, дори без пудразахар, така го харесва приятелят ми. Търпи на път и като престои става още по-хубав.

пп. Лазаров - да, 2 1/2 означава 2 чаши и половина.
Аз ползвам чаена чаша с вместимост 200мл и винаги избирам 3 големи яйца.
28.02.2015 19:13
2
4
Лазаров
Лазаров
Звучи превъзходно,но не разбрах брашното 2 чаши и половина ли трябва да бъде?
22.01.2015 13:39
1
3
1
Покажи всички подкоментари