Начин на приготвяне
За приготвянето на карамела разбийте яйцата заедно със захарта и добавете към тях ванилията и прясното мляко.
За кекса разбийте яйцата заедно със захарта и добавете млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Във форма за кекс карамелизирайте 5 с.л. захар и изсипете сместа за карамела.
След това отгоре централно изсипете кексовата смес и я разпределете внимателно.
Сложете формата в тава на водна баня с няколко лъжици гореща вода.
Печете Кодрит Кадира за около 50 минути на 180 °C.
Гледайте водата да не завира силно при печеното.
Оставете десерта след това да се охлади.
Поръсете го с малко топло мляко и го обърнете в поднос.
Ето как да направите Кодрит Кадир стъпка по стъпка.