Начин на приготвяне
На дъното на формата за кекс изсипваме 1/2 чаена чаша захар.
Поставяме във фурната на максимални градуси, докато захарта се карамелизира. Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, след което добавяме и прясното мляко.
За кексовата смес разбиваме първо яйцата със захарта, олиото и прясното мляко, след което добавяме пресятото брашно с какаото и бакпулвера.
При непрекъснато разбъркване добавяме кексовата смес към течната. Когато захарта се разтопи и карамелът е готов, вадим формата от фурната и намаляме фурната на 180 градуса.
Когато карамелът изстине изсипваме сместа за крем карамела във форма. Изсипваме кексовата смес в карамелената, като я разпределяме равномерно.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути на водна баня. Когато кодрит кадир е напълно изстинал обръщаме.