Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кодрит Кадир»Класически Кодрит кадир

Класически Кодрит кадир

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Класически Кодрит кадир2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Това е от онези сладкиши, които и да не станат перфектни на външен вид, са толкова безумно вкусни, че никой не обръща внимание"

Необходими продукти

  • За крем карамела
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 800 мл
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • За блата
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на формата за кекс изсипваме 1/2 чаена чаша захар.

Поставяме във фурната на максимални градуси, докато захарта се карамелизира. Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, след което добавяме и прясното мляко.

За кексовата смес разбиваме първо яйцата със захарта, олиото и прясното мляко, след което добавяме пресятото брашно с какаото и бакпулвера.

При непрекъснато разбъркване добавяме кексовата смес към течната. Когато захарта се разтопи и карамелът е готов, вадим формата от фурната и намаляме фурната на 180 градуса.

Когато карамелът изстине изсипваме сместа за крем карамела във форма. Изсипваме кексовата смес в карамелената, като я разпределяме равномерно.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути на водна баня. Когато кодрит кадир е напълно изстинал обръщаме.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: