Начин на приготвяне
Ябълките обелете и настържете. Фурната включете на 200 градуса да загрява.
Смесете сухите съставки в купа - ванилия, канела, брашно и бакпулвер. Разбийте захарта и яйцата с миксер. Прибавете олиото към тях.
Добавете сухите съставки малко по малко. Последни добавете ябълките и разбъркайте.
Сипете сместа за ябълковия сладкиш в кексова форма и печете за 45 мин.
Оставете готовия кекс да изстине.
Пухкавия и сочен ябълков кекс обърнете и поръсете с пудра захар.
Ако обичаш кекс, опитай непременно и другите ни изпитани рецепти за пухкав домашен кекс, този неустоим бананов кекс или кексът на баба с лимонада.
Коментари
Благодаря Ви!
ябълките?