Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав и сочен ябълков кекс

Пухкав и сочен ябълков кекс

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k8732
Пухкав и сочен ябълков кекс
Снимка: Мария Симова
1 / 3
22/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Колкото пухкав, толкова и сочен, толкова и вкусен, толкова и ароматен е този ябълков кекс"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • ябълки - 4 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките обелете и настържете. Фурната включете на 200 градуса да загрява.

Смесете сухите съставки в купа - ванилия, канела, брашно и бакпулвер. Разбийте захарта и яйцата с миксер. Прибавете олиото към тях.

Добавете сухите съставки малко по малко. Последни добавете ябълките и разбъркайте.

Сипете сместа за ябълковия сладкиш в кексова форма и печете за 45 мин.

Оставете готовия кекс да изстине.

Пухкавия и сочен ябълков кекс обърнете и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта. Аз вместо кекс направих мъфини, като така времето за печене се коригира на половина. Изключително сочни и ароматни се получиха. Сложих само 1ч.ч. захар, т. к. 1 и 1/2 ми се стори доста и въпреки това станаха достатъчно сладки, по наш вкус.
Благодаря Ви!
07.03.2024 13:53
Анонимен
Анонимен
Много сполучлива рецепта!Само добавих стафиди и шепа счукани орехи.
19.07.2023 18:08
1
Анонимен
Анонимен
От колко грама са чаените чаши и колко големи са
ябълките?
22.03.2023 09:20
1
1
Покажи всички подкоментари