Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Перфектният ябълков кекс

Перфектният ябълков кекс

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Перфектният ябълков кекс
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Наистина това в перфектният ябълков кекс"

Необходими продукти

  • ябълки - 2 средни
  • кисело мляко - 150 грама
  • брашно - 250 грама
  • бакпулвер - 8 г
  • яйца - 3 броя
  • кафява захар - 100 грама
  • ванилия - 1 брой
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - 1 щ.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на малки парчета. Полейте ги с лимоновия сок и порсъете с лъжица кафява захар. Разбъркайте добре и ги оставете настрана.

Разбийте яйцата заедно с кафявата захар. Добавете киселото мляко и разбъркайте.

В отделна купа смесете канелата с брашното, ванилията и 1 щипка сол. Прибавете сухите съставки към течната смес на части. Бъркайте с дървена лъжица и накрая добавете ябълките.

Намазнете форма за кекс и я посипете с галета. Сипете кексовата смес и я разпределете равнормерн.

Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Изпечете кекса до готовност - около 35 минути.

Обърнете леко охладения кекс върху решетка и поръсете с пудра захар.

Перфектният ябълков кекс е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: