Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на малки парчета. Полейте ги с лимоновия сок и порсъете с лъжица кафява захар. Разбъркайте добре и ги оставете настрана.
Разбийте яйцата заедно с кафявата захар. Добавете киселото мляко и разбъркайте.
В отделна купа смесете канелата с брашното, ванилията и 1 щипка сол. Прибавете сухите съставки към течната смес на части. Бъркайте с дървена лъжица и накрая добавете ябълките.
Намазнете форма за кекс и я посипете с галета. Сипете кексовата смес и я разпределете равнормерн.
Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Изпечете кекса до готовност - около 35 минути.
Обърнете леко охладения кекс върху решетка и поръсете с пудра захар.
Перфектният ябълков кекс е готов.