Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав кекс със смокини

Пухкав кекс със смокини

Пухкав кекс със смокини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ароматен, вкусен и пухкав кекс със смокини, идеален за следобедно кафе"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 2 броя
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • масло - 50 грама (разтопено)
  • бакпулвер - 2 равни ч.л.
  • смокини - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Сипете към тях разтопеното масло, прясното мляко и ванилията.

Разбъркайте и накрая добавете двата вида брашно, предварително смесени с бакпулвера.

Трябва да се получи гладка кексова смес. Сложете хартия за печене в малка тава и я сипете вътре.

Измийте добре смокините и ги подсушете. Нарежете ги на четвъртини и сложете върху тестото.

Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Печете кекса до готовност - около 35 минути.

Извадете готовия кекс върху решетка, за да се охлади равномерно. Поръсете го с пудра захар, нарежете и поднесете.

Пухкавият кекс със смокини е чуден!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта. Аз замених царевичното брашно(защото нямах:)) с фино овесено мюсли, и пак стана супер.
30.08.2022 18:18