Начин на приготвяне
Разтворете в млякото маслото, канелата, захарта и солта. Сипете брашното в купа, направете кладенче сипете сместа там. Добавете и маята и замесете тесто, което да не лепне.
Покрийте го с фолио и оставете за час да втаса. Ябълките обелете и почистете, нарежете ги на полумесеци.
Тестото за ябълковия сладкиш разделете на три части. Разточете ги в правоъгълна форма и всеки нарежете на 9 ленти.
Пригответе си тава 22 см с хартия за печете. Едната лесна навийте на охлюв и подредете в средата на тавата. Около него наредете изправени парчета ябълки, около ябълките наредете друга лента и правете това, докато продуктите свършат.
Поръсете ефектния сладкиш с 4 с.л. захар и печете за половин час на 180 градуса.
Разтопете 100 г масло и го смесете с канелата и захарта. Намажете готовия сладкиш със сместа.
Перфектният ябълков сладкиш е подходящ за празник и за делник.