Начин на приготвяне
Първо накиснете стафидите в чаша с топла вода, в която е добавена лъжица ром.
Чукнете яйцата в купа и заедно със захарта разбийте на пухкава маса. Отделно пресейте брашното с бакпулвера, канелата, ванилията и щипка сол.
Прибавете тази суха смес към яйцата, като бъркайте с дървена лъжица в посока отдолу нагоре.
Обелете и нарежете ябълките на малки кубченца. Изсипете ги в сместа за кекса. Намазнете и набрашнете тава с размери 20х30 см.
Изсипете сместа, а отгоре наредете подсушените стафиди с 1 лъжица кафява захар.
Изпечете ябълковия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна до получаване на хубав загар. Охладете сладкиша и го нарежете на квадрати.
Ябълковият сладкиш на квадрати е готов.