Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав яйчен крем. Отделно смесете пресятото брашно, солта, бакпулвера и ваниловата захар, разбъркайте.
Прибавете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте до гладка смес. Накрая прибавете млякото, олиото и почистените и нарязани на тънки филийки ябълки, разбъркайте.
В тава за торти, постлана с хартия за печене и намазана с масло, сипете сместа и заравнете отгоре. Поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна и печене за 30 минути.
През това време си пригответе заливката, като смесите разбитото яйце със захарта и разтопеното масло. След уреченото време, залейте приготвения ябълков сладкиш със заливката и върнете във фурната за още 10 минути, да се доизпече.
Този вкусен ябълков десерт много наподобява на нежен ванилов пудинг с парченца ароматни ябълки. Много вкусен и сочен сладкиш!
Коментари