Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте на пухкав крем яйцата със захарта, сипете киселото мляко и влейте олиото на тънка струя при непрекъснато разбиване.
Добавете ванилията, щипка индийско орехче и на части брашното. Щом се хомогенизира, добавете и орехите, ако ще ползвате.
Дюлите се белят и нарязват на полумесеци бързо, за да не почернеят.
В тава, застлана с хартия за печене и леко намазнена, подредете ред дюли, залейте половината кексова смес, отново ред дюли и останалата кексова смес.
Изпечете кекса в загряна на 180 градуса фурна до суха клечка. След това го охладете и поръсете с пудра захар.
Този сладкиш може да се приготви и с ябълки, и с круши или микс между 2 или 3 плода.
Кексът с дюли е много сполучлив.
Коментари