Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Френски ябълков сладкиш

Френски ябълков сладкиш

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Френски ябълков сладкиш
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Френските сладкиши са създадени, за да ви покажат колко вкусен и хубав може да бъде животът"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 3/4 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 1 ч.ч., разтопено
  • брашно - 1 в.ч.
  • ябълки - 2 бр.
  • За заливката
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, разделете ги и ги нарежете на много тънки филии. Разбъркайте ги със сока от

половин лимон - това ще предотврати бързото им почерняване.

В купата на миксера чукнете яйцата и ги разбийте много добре със захарта, поне за 5 минути. Постепенно добавяйте прясното мляко, разтопеното масло, бакпулвера и ванилийките.

Добавете постепенно брашното, като бъркате с дървена лъжица (не се препоръчва използването на миксер в тази стъпка).

Към тази смес добавете нарязаните ябълки и разбъркайте много добре, така че сместа да е полепнала добре по тях.

Получената смес е по-течна от класическото кексово тесто, това да не ви притеснява.

Изпечете сладкиша на предварително загрята на 170 градуса фурна за около 35 минути.

След 35 минути, извадете ябълковия сладкиш и намажете с помощта на четка заливката (разбийте яйцето с маслото). Ако е по ваш вкус - сега е момента да поръсите с ядки, например филирани бадеми.

Оставете го отново да се доизпече за 10-15 минути, като проверете с клечка преди да изкарате сладкиша.

Изстиналия сладкиш поръсете с пудра захар и можете да го поднесете с лъжица бита сметана и парченце лимон.

Бележка: Използваните от мен чаши са с вместимост: водна чаша (в.ч.) = 200 мл, чаена чаша (ч.ч.) = 125 мл.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: