Начин на приготвяне
Почистете и разрежете на две ягодите, сложете ги в тигана и залейте със захарта и водата. Оставете да се варят 10-тина минути.
Разтопете маслото и го смесете с пасираните бисквити. Разбъркайте и добавете прясното мляко. Намажете с част от маслото форма с падащо дъно и сипете вътре сместа за блата.
Притиснете добре и сложете да стегне в хладилника.
Разбъркайте заквасената сметана с крема сиренето и пудрата захар. Разтворете желатина на водна баня, като спазвате указанията на опаковката.
Изсипете половината в получения крем и разбъркайте. Сипете го в ринга при блата и отново приберете във фрзиера.
Ягодовия сос вече е готов, махнете го от котлона и добавете останалия желатин. Охладете за 10-тина минути и сипете сока в ринга.
Наредете ягодите отгоре и пак върнете във фризера. Извадете след половин час и чийзкейкът е готов за консумация.
Ягодовият чийзкейк за минути е готов.