Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Бишкотена торта със сметана и нар

Бишкотена торта със сметана и нар

Бишкотена торта със сметана и нар
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Една лесна и много сполучлива бишкотена тортичка, която ще ви очарова със свежия си вкус."

Необходими продукти

  • бишкоти савоярди - 1 пакет (200 грама)
  • нар - зърната от 5 плода
  • сок от мандарини - 1 компот, сок и плод (може и от ананас)
  • За крема
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • животинска сметана - 3 ч.ч. (35% течна)
  • крема сирене - 200 грама Филаделфия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете наровете и изронете внимателно зрънцата им.

За крема разбийте с миксер в купа крема сиренето, сметаната и пудрата захар. Трябва да се получи пухкав крем.

На дъното на подходяща форма наредете ред бишкоти, които трябва да се потопят в сока от компота.

Отгоре разпределете част от зрънцата нар.

Върху тях сипете от крема, като използвате силиконова шпатула. Разнесете го хубаво навсякъде.

Посипете с останалите зърна нар. Може да добавите и резени мандарини към бишкотената торта.

Обвийте добре със стреч фолио и приберете в хладилника за поне няколко часа.

Бишкотената торта със сметана и нар е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: