Начин на приготвяне
Загрейте сметаната до точката на кипене.
Начупете белия шоколад и го залейте с горещата сметаната, бъркайте до неговото разтопяване.
Приберете в хладилник, за да стегне полученият ганаш.
След 2-3 часа го извадете и разбийте с миксер. Добавете маскарпонето и продължете разбиването до пухкавост.
Затоплете млякото заедно с какаото и захарта, бъркайте до разтварянето на продуктите.
Потопете всяка бишкота за кратко в млякото, след което подреждайте върху подходящ поднос.
Разделете шоколадовия крем на две части.
Шприцовайте половината върху бишкотите.
Наредете втори ред бишкоти и завършете с бял крем.
Украсете бишкотената торта по ваш избор.
Бишкотената торта със сладкарска сметана и бял шоколад е готова.