Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта със сладкарска сметана и бял шоколад

Бишкотена торта със сладкарска сметана и бял шоколад

Бишкотена торта със сладкарска сметана и бял шоколад
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
33 мин.
Порции
8
"Страхотна бишкотена торта, с която ще впечатлите и най-претенциозните гости"

Необходими продукти

  • бял шоколад - 200 грама
  • бишкоти - 200 грама
  • маскарпоне - 250 грама
  • прясно мляко - 200 мл
  • сладкарска сметана - 150 грама
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната до точката на кипене.

Начупете белия шоколад и го залейте с горещата сметаната, бъркайте до неговото разтопяване.

Приберете в хладилник, за да стегне полученият ганаш.

След 2-3 часа го извадете и разбийте с миксер. Добавете маскарпонето и продължете разбиването до пухкавост.

Затоплете млякото заедно с какаото и захарта, бъркайте до разтварянето на продуктите.

Потопете всяка бишкота за кратко в млякото, след което подреждайте върху подходящ поднос.

Разделете шоколадовия крем на две части.

Шприцовайте половината върху бишкотите.

Наредете втори ред бишкоти и завършете с бял крем.

Украсете бишкотената торта по ваш избор.

Бишкотената торта със сладкарска сметана и бял шоколад е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: