Начин на приготвяне
Всеки лист бутер тесто се слага да се пече самостоятелно в предварително загряна умерена фурна за около 20 минути, докато хубаво се надигне. Така изпечените два листа се охлаждат и всеки се разделя на 2 част с помощта на нож, за да се получат общо 4 кори.
За крема разбийте яйцата с 1 ч.ч. прясно мляко и брашното. Останалото мляко сложете със захарта да кипне и добавете яйчната смес при непрекъснато бъркане. Бъркайте крема, докато се сгъсти добре, снемете от котлона, добавете ванилията, лимоновата кора и объркайте с маслото.
В подходяща тава сипете на дъното малко от крема, сложете кора и редувайте с крем корите, като накрая завършите с крем. Поръсете отгоре с остатъците от корите и сложете за 1 нощ в хладилника преди да поднесете на правоъгълни парчета.
Коментари