Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от 1 яйце, брашното, няколко капки оцет и малко вода. Оставете готовото тесто да почине около 30 минути, като го намажете добре с олио, за да не съхне.
Накъсайте тестото на малки топчета. Намаслете хубаво масата, на която ще работите, и с помощта на точилката разточете тънки кори (прозрачни даже).
Разбийте 4-те яйца и 200 г сирене и на всяка кора слагайте от плънката, като допълнително нарязвате малко масло. Навивайте корите на рехави рула, след това на охлюв. Редете ги в намаслената тава. Процедирайте така до изчерпване на количествата.
Намажете баницата с остатъка от плънката и я оставете да почине за 30 минути. Сложете в студена фурна и печете витата баница до готовност.
След като се позапече, напръскайте обилно с вода и върнете за 10-тина минути - така ще стане хрупкава и още по-вкусна.
Витата баница с домашни кори е готова.
Коментари