Начин на приготвяне
Замесете тесто от пресятото брашно, содата, малко сол и вода. Разточва се на два дебели листа, от които единият да бъде по-голям от тавичката, в която ще се приготвя лучникът.
Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване, а след това се прибавят изчистеният и измит ориз, ситно нарязаните копър и чубрица, червеният пипер и сол на вкус.
Тавичката се намазнява и в нея се поставя по-големият лист от тестото. Краищата му трябва да излизат вън от тавичката. Отгоре се разстила плънката и се нареждат порциите от пилето. С висящите краища на листа се похлупва плънката. Отгоре се поставя другият лист и се притиска в краищата.
Така приготвеният лучник се намазва с мазнина и се пече в средно силна фурна до апетитен загар на тестото.
Коментари