Начин на приготвяне
С помощта на кухненски робот омесете тестото от съставките за него. Месете около 20 мин. и като е готово, оставете за половин час, завито във фолио. Разделете го на 3 еднакви части, а всяка от тях - на още 4.
От 4-те части направете по още 4, общо 16. Общо ще получите 48 части, големи колкото орех. Завийте с кърпа да не хванат коричка.
В купа смесете брашното и нишестето. Вземете едно топченце, потопете в сухата смес и разточете на кора с големина на чиния. Оставете настрана и направете същото с още 5 топченца.
Подредете 6-те кори за баклава една върху друга и разточете до 30 см, колкото трябва да е и тавата, в която ще печете любимата баклава.
Намазнете я с масло, поставете кората и поръсете със смлени орехи. Групирайте така всички останали топчета - по 6 и ги правете на кора. Ще се получат 8 кори. Редувайте кора и орехи.
Накрая полейте турската баклава с разтопено масло и печете за 50 мин. на 175 градуса.
Оставете я да изстине и после полейте традиционната турска баклава с точени кори с горещ захарен сироп, който се вари 15 мин.
Оставете сиропирания сладкиш за 2 дни и после и си хапнете.