Начин на приготвяне
Подберете си ябълки от леко кисел сорт, така баницата ще стане още по-вкусна.
Измийте и обелете ябълките, настържете ги на ренде.
Прибавете към настърганите ябълки меда, захарта, лимоновата кора, канелата, кардамона и рома. Разбъркайте добре.
Вземете две кори за баница и ги поръсете с 2 лъжици олио. Разпределете част от ябълковата плънка и навийте на руло.
Намазнете дъното на тава за печене и навийте вътре рулото.
Вземете следващите две кори и процедирайте по същия начин.
Когато сглобите сладката баница, може да я сложите да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Когато баницта добие леко червеникав загар, трябва да я покриете с фолио, за да не загори.
Печете до готовност и по желание я поръсете с пудра захар.
Витата Ябълкова Баница е готова.