Ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Вита Ябълкова Баница

Вита Ябълкова Баница

Вита Ябълкова Баница
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Насладете се на тази сладка баница с ябълки и за сутрешна, и за следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • ябълки - 8 бр.
  • олио - 150 мл
  • захар - 5 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • лимон - кората от 1/2
  • ром - 2 с.л.
  • кардамон - 1/2 к.л. смлян
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете си ябълки от леко кисел сорт, така баницата ще стане още по-вкусна.

Измийте и обелете ябълките, настържете ги на ренде.

Прибавете към настърганите ябълки меда, захарта, лимоновата кора, канелата, кардамона и рома. Разбъркайте добре.

Вземете две кори за баница и ги поръсете с 2 лъжици олио. Разпределете част от ябълковата плънка и навийте на руло.

Намазнете дъното на тава за печене и навийте вътре рулото.

Вземете следващите две кори и процедирайте по същия начин.

Когато сглобите сладката баница, може да я сложите да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато баницта добие леко червеникав загар, трябва да я покриете с фолио, за да не загори.

Печете до готовност и по желание я поръсете с пудра захар.

Витата Ябълкова Баница е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: