Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на парчета.
Разтопете маслото в подходяща касерола и запържете в него ябълките за около 5 минути.
Изсипете кафявата захар и я изчакайте да се карамелизира.
Налейте рома и след няколко минути ги махнете от котлона.
Добавете начуканите орехи, канелата и гриса.
Разбъркайте плънката.
Вземете една от корите за баницата и я намажете с малко масло.
Отгоре сложете втора кора и отново я намажете с масло.
Сложете третата и отгоре разпределете в дългата част плънката.
Прегънете краищата откъм вътрешната страна и ги завийте на руло.
Намажете ябълковия щрудел с масло и го печете на 200 °C до готовност.
По желание след това го поръсете с пудра захар.
Ябълковата баница с орехи е много вкусна.