Начин на приготвяне
Разстелете корите за баницата. Настържете ябълките на ренде. Натрошете или смелете бисквитите.
Поръсете с канела и кафява захар плодовете, оставете ги за 5 мин. да пуснат сок, който трябва да запазите.
Смесете ябълките със стафидите. Започнете нареждането на баницата с ябълки.
Постелете две кори, наръсете с малко олио, отгоре сложете още една кора и от тясната страна разпределете плънката за вкусния щрудел. Поръсете с бисквити.
Навийте баницата на руло и нарежете. Ще се получи три рулца, които трябва да нарежете на още парченца.
Намажете с масло или олио. Печете ябълковата баница с натрошени бисквити на 180 градуса до готовност и образуване на коричка.
Щом е готова, поръсете с пудра захар преди поднасяне.