Начин на приготвяне
Сипете сметаната в тенджера и добавете начупения шоколад и маслото.
Сложете ги на котлона и бъркайте непрекъснато, докато се разтопят.
Начупете бисквитите в купа на дребни парченца и сипете към тях топлата смес.
Разбъркайте ги добре и ги прехвърлете във форма за торта.
Загладете сместа хубаво и я сложете в хладилника за около 30 минути.
Заливката за шоколадовата торта се приготвя, като сложим сметаната, маслото и шоколада в тенджера на котлона.
Извадете десерта и го залейте с нея.
Върнете обратно шоколадовата торта с натрошени бисквити в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко!
Ако си падате по шоколадовите изкушения, опитайте непременно и нашата торта Гараш или тази лесна бисквитена торта с маскарпоне.
Коментари
Благодаря за рецептата.