Начин на приготвяне
На водна баня разтопяваме захарта, содата и маслото, бъркаме до получаване на карамел. Яйцата и захарта разбиваме до получаване на пухкав крем.
Добавяме медената смес на тънка струя и разбиваме с миксера, какаото и брашното смесваме, пресяваме и добавяме към сместа.
Замесваме си тесто и го разделяме на 8 части, всяка една разточваме на тънко.
Изпичаме блатовете на 180 градуса за около 5минути.
Още горещи, блатовете се изрязват с форма, излишното се ползва за украса.
Започваме да сглобяваме тортата, като редуваме блат крем.
Сметаната кипваме, добавяме шоколада и маслото, разбъркваме добре намазваме тортата и поръсваме с трохи.
Оставяме шоколадовата торта в хладилника за 5 часа.
Дяволски шоколадовата торта е готова.