Начин на приготвяне
Загрейте фурната на предварително на 160 градуса. Смесете двата вида брашно. В дълбока купа разбийте маслото и захарта до пухкавост и прибавете яйцата едно по едно. Разбивайте и добавете 2 с.л. брашно. Сипете предварително разтопения и леко охладен натурален шоколад при непрекъснато разбиване, след което и останалото брашно.
Изсипете сместа в намазнена тава с диаметър 20 см. Сложете да се пече за 1 ч. и 30 минути. Блатът е готов, когато се надигне и хване коричка. Оставете го да се охлади и го извадете от тавата. Разделете на 2 отделни блата.
Разтопете леко шоколада заедно със заквасената сметана за крема. Охладете го, след което намажете 1 част върху единия блат, сложете втория и покрийте цялата торта, като я загладите с останалия шоколад. Оставете тортата да се охлади и поднесете.
Коментари