Класическа шоколадова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Класическа шоколадова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10-12 парчета
"Класическите шоколадови торти са като малките черни рокли на Шанел, подходящи са винаги и за всеки повод"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя големи
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • какао - 3/4 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • айран - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кафе - 1/2 ч.ч.
  • ванилия
  • За глазурата
  • шоколад - 200 г черен
  • масло - 250 г меко
  • ванилия
  • пудра захар - около 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с какаото, содата, бакпулвера и солта. Към тях добавете захарта и разбъркайте.

Отделно разбийте яйцата с телена бъркалка. При непрекъснато бъркане добавете айрана, олиото и ванилията.

Смесете влажните съставки към сухите, като разбърквате внимателно, а щом се хомогенизира, добавете кафето, разбивайки бързо с миксер заради горещината на кафето.

Разделете сместа на две и изпечете два отделни блата в застлана с хартия за печене тавичка, леко намазнена и набрашнена, с диаметър около 21 см.

За крема разбийте маслото на гладък крем с миксера и добавете пудрата захар. Продължете разбиването още няколко минути.

Внимателно объркайте с предварително разтопеният на водна баня и охладен шоколад. Накрая ароматизирайте с ванилията и разбийте добре.

Слепете напълно изстиналите блатове с част от крема и намажете цялата торта с останалия крем. Работете бързо и на хладно място, за да не се разтопи кремът.

Направете украса на класическата шоколадовата торта според вкуса ви.

Рейтинг

4.5
512
45
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мими
Мими
Ами ако се направи с готови блатове проблем ли е ?
07.02.2015 14:18
1
angel
angel
пробвах стана много хубава
18.11.2012 15:38
1