Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно с какаото, содата, бакпулвера и солта. Към тях добавете захарта и разбъркайте.
Отделно разбийте яйцата с телена бъркалка. При непрекъснато бъркане добавете айрана, олиото и ванилията.
Смесете влажните съставки към сухите, като разбърквате внимателно, а щом се хомогенизира, добавете кафето, разбивайки бързо с миксер заради горещината на кафето.
Разделете сместа на две и изпечете два отделни блата в застлана с хартия за печене тавичка, леко намазнена и набрашнена, с диаметър около 21 см.
За крема разбийте маслото на гладък крем с миксера и добавете пудрата захар. Продължете разбиването още няколко минути.
Внимателно объркайте с предварително разтопеният на водна баня и охладен шоколад. Накрая ароматизирайте с ванилията и разбийте добре.
Слепете напълно изстиналите блатове с част от крема и намажете цялата торта с останалия крем. Работете бързо и на хладно място, за да не се разтопи кремът.
Направете украса на класическата шоколадовата торта според вкуса ви.
Коментари