Сиропирана шоколадова торта

Сиропирана шоколадова торта1 / 2
23/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Шоколадова торта има ли, изяжда се до последната трохичка, такова е правилото"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 30 г
  • яйца - 5 бр.
  • нишесте - 30 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • бадеми - 200 г, смлени
  • нескафе - 2 с.л.
  • еспресо - 9 с.л. сварено
  • захар - 150 г
  • За крема
  • сметана - 600 мл
  • сгъстител за сметана - 3 пакетчета
  • Допълнително
  • шоколад - 100 г, натурален
  • инстантно кафе - 4 с.л. Нескафе
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на сняг, като постепенно добавяте захарта.

Разтворете нескафето в 2 с.л. гореща вода, оставете го да поизстине и го добавете заедно с жълтъците на порции към белтъците.

Когато сместа стане гладка, пресейте върху нея смесените брашно, нишесте и бакпулвер, прибавете смлените бадеми и разбъркайте внимателно.

Изсипете тестото в застланата с хартия за печене разглобяема форма за торта, подравнете го и печете 30 мин. на средната скара на предварително загрята до 175 градуса фурна.

Извадете блата, обърнете го върху решетката от фурната, махнете хартията и го разрежете хоризонтално на 3 еднакви слоя.

За крема разбийте сметаната със сгъстителя, като постепенно добавете захарта, и без да спирате да бъркате, налейте разбърканото добре с 1 с.л. гореща вода и охладено Нескафе.

Напоете всеки блат с по 3 с.л. еспресо, намажете ги със сметаната, наложете ги един върху друг и сложете тортата за 2-3 часа в хладилника.

Поръсете охладената домашна торта с настъргания на едро ренде шоколад и я поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: