Начин на приготвяне
Правим сиропа, като в подходящ съд карамелизираме захарта и много внимателно наливаме топла вода.
Варим сиропа, докато карамелът се разтвори във водата. Капваме няколко капки течна есенция ром и охлаждаме готовия сироп.
В чиния за десерт слагаме не много голям ринг за тортата. Половината от бишкотите напояваме със сироп и подреждаме в ринга.
Слагаме от разбитата предварително с миксер сладкарска сметана. Отгоре подреждаме парченца от едната почистена мандарина.
Слагаме отново бишкоти със сироп и сметана. Оставяме готовата бишкотена торта в хладилник за 1 час и после махаме ринга. Украсяваме с още сметана и парченца мандарини и зрънца нар.
Поднасяме тази чудна сметанова торта като десерт за Свети Валентин или друг празник.
И похапваме с удоволствие Празнична тортичка с бишкоти!